Yingchou han IJrIeCs3D4g unsplash
REACH OUT RIGHT

Foto: Yingchou Han

In het kort

Reach Out Right brengt jongeren en professionals samen om de drempels voor hulp bij mentale problemen te verlagen. Jongeren tussen 16 en 25 jaar kunnen deelnemen (met grote, kleine of geen mentale problemen) door zich hier aan te melden en vier online uitdagingen van een kwartier te voltooien, boordevol leuke gifs en interessante informatie. Daarnaast kunnen enkele geïnteresseerde jongeren deelnemen aan een workshop op de Erasmus Universiteit campus. Samen met professionals (zoals beleidsmakers en psychologen) maken we een gedragskaart om te bepalen wat professionals het beste kunnen doen om hulp zoeken voor jongeren makkelijker te maken.

Reach out right logo no back
REACH OUT RIGHT

Hulp vragen bij mentale problemen

Ben jij 16 t/m 25 jaar oud en heb je 4x15 minuten de tijd voor een online challenge over hulpvragen bij mentale problemen? Je hoeft zelf geen last te hebben van mentale problemen! Meld je hier aan en begin meteen met de eerste challenge! 

              IK DOE MEE !              

info & sign-up in english

Voel je je niet goed?

We hebben wat tips en contacten op een rijtje gezet om je te helpen als je niet lekker in je vel zit. Deze vind je hier.

Waar gaat het project over?

Het project onderzoekt hoe mensen van 16 tot 25 jaar in Nederland hulp zoeken bij psychische problemen. We hebben jouw input nodig omdat jouw ervaringen en meningen ons helpen deze gedragingen beter te begrijpen.

Wie voert dit project uit?

Reach Out Right is een onderzoeksproject van onderzoekers van de Behavioural Insights Group Rotterdam (BIG'R) aan de Erasmus Universiteit. Het team bestaat uit Evita Goossens, Micaela Santilli, en Dr. Inge Merkelbach, die allen deel uitmaken van BIG'R.

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?

In dit onderzoek vragen we je om vier online taken te voltooien gedurende vier weken. Als je besluit deel te nemen, ontvang je e-mails of sms-berichten over de komende vragenlijsten. Het schema is als volgt:

Wat

Hoe lang

Wanneer

Online taak 1

Ongeveer 15 minuten

Direct na aanmelding

Online taak 2

Ongeveer 15 minuten

7 dagen na aanmelding

Online taak 3

Ongeveer 15 minuten

14 dagen na aanmelding

Online taak 4

Ongeveer 15 minuten

21 dagen na aanmelding

Daarnaast kun je worden uitgenodigd om deel te nemen aan twee workshops en kun je beslissen of je wilt deelnemen. Het schema voor de workshops is als volgt:

Wat

Hoe lang

Wanneer

Locatie

Workshop 1

Ongeveer 3 uur

Eind 2024

Rotterdam

Workshop 2

Ongeveer 3 uur

Eind 2024

Rotterdam

 

Wat gebeurt er tijdens de workshops?

Als je meedoet met de online challenges doe je niet automatisch mee met de workshops. Je krijgt op een later moment informatie over de workshop en mag dan bepalen of je meedoet of niet. Tijdens de workshops gebruiken we informatie uit de online taken om een gedragsysteemkaart te maken. Deze kaart toont hoe verschillende mensen, gedragingen en invloeden met elkaar verbonden zijn. Professionals in de overheid, gezondheidszorg of scholen kunnen deze gebruiken om tieners beter te begrijpen en te ondersteunen. Je werkt samen met onderzoekers en andere deelnemers om deze kaart te maken en leert over mentale gezondheid en gedragsverandering.

De workshops vinden plaats op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met maximaal 15 deelnemers per workshop. We streven naar een verdeling van deelnemers waarbij de helft 16 to 25 jaar oud is en de andere helft professionals zoals beleidsmakers en geestelijke gezondheidswerkers. We willen een diverse groep om vele verschillende standpunten te belichten.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We slaan je contactgegevens op om je enquêtes, herinneringen en updates over het onderzoek te sturen. Tijdens de enquête verzamelen we je e-mailadres of telefoonnummer, leeftijd, gender, seksuele orientatie, ethniciteit en enkele andere demografische gegevens. We zullen ook je mening vragen over onderwerpen met betrekking tot geestelijke gezondheid. Als een van je antwoorden ernstige zorgen over je welzijn oproept, zullen we contact met je opnemen en je adviseren hulp te zoeken bij een zorgprofessional. Onderzoeksgegevens worden minimaal 10 jaar na het einde van het onderzoek bewaard. Je contactgegevens worden verwijderd na afloop van het onderzoek in 2025.

Blijf ik anoniem als ik meedoe?

Je gegevens worden veilig opgeslagen en je privacy wordt gegarandeerd. Alleen onderzoekers die bij dit project betrokken zijn, hebben toegang tot de gegevens. Je persoonlijke informatie, zoals je e-mailadres of telefoonnummer, wordt apart opgeslagen van je antwoorden. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd en gedeeld via een openbare database (open access) zonder enige persoonlijke gegevens.

Vergoedingen

Na voltooiing van alle vier de enquêtes ontvang je een cadeaubon van 5 euro. Daarnaast kun je profiteren van informatie die we verstrekken in de vragenlijsten over geestelijke gezondheid en gedragswetenschap.

Als je besluit deel te nemen aan de workshops, worden je reiskosten vergoed. Als je met het openbaar vervoer komt, hebben we een bon nodig om je te vergoeden. We zorgen voor drankjes en snacks tijdens de workshop en een klein geschenk ter waarde van ongeveer 10 euro. De uitgenodigde professionele deelnemers (beleidsmakers, geestelijke gezondheidsprofessionals, enz.) ontvangen geen reiskostenvergoeding noch een geschenk.

We vragen verschillende organisaties en individuele influencers om wervingsmaterialen te delen voor het werven van deelnemers en het delen van kennis en uitkomsten van het onderzoek. Geen van deze organisaties of individuen zijn of zullen worden gecompenseerd voor deze inspanning.

Hoe wordt het project gefinancierd?

Het project wordt gefinancierd door de 2024 IMPETUS Citizen Science Accelerator van de Europese Unie. IMPETUS wordt gefinancierd door het Horizon Europa onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nummer 101058677. De standpunten en meningen die worden geuit zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap voor Onderzoek (REA). Noch de Europese Unie noch de subsidieverlenende autoriteit kunnen hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.Logo EU

Hoe blijf ik op de hoogte van de uitkomsten van het onderzoek?

In een vervolgonderzoek kun je aangeven of je aan het einde van het onderzoek een samenvatting van de resultaten per e-mail wilt ontvangen. We zullen projectresultaten publiceren op www.bigrotterdam.nl voor geïnteresseerden om meer over het onderzoek te weten te komen. Daarnaast zullen de resultaten worden gepresenteerd in webinars en conferenties. Alle resultaten zullen gratis en openbaar toegankelijk gemaakt worden.

Is dit project beoordeeld door een ethische commissie?

Dit onderzoek is beoordeeld en goedgekeurd door een interne beoordelingscommissie van de afdeling Psychologie, Pedagogiek en Kinderstudies (DPECS) van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Deze commissie zorgt ervoor dat onderzoekdeelnemers worden beschermd. Als je meer wilt weten over dit beoordelingsproces of de ethische commissie, neem dan contact op met ec-dpecs@essb.eur.nl.

Heb je vragen, opmerkingen of een klacht?

Als je vragen hebt over het project, stuur dan een e-mail naar het projectteam (reachoutright@erbs.eur.nl).

Heb je een klacht of zorgen over je privacy? Stuur dan een e-mail naar de Functionaris Gegevensbescherming (fg@eur.nl) of bezoek www.autoriteitpersoonsgegevens.nl. (T: 088 - 1805250)

Captura de pantalla 2024 05 29 100820

Bekijk ook