Brochure Mockup A4 Paper Recycle Set 02
 RAPPORTAGES 

Uit de onderzoeksprojecten van BIG'R komen vaak rapportages voort. We laten je graag zien hoe een rapportage eruit kan zien.

Images c03d7e559bd71c1fb08cbc7398e32eac
@AT5

onDuidelijk doorrijverbod

Op de Sloterweg en de Laan van Vlaanderen in Amsterdam leidt een onduidelijke verkeersituatie omtrent een doorrijverbod tot duizenden boetes, die door de overtreders als onterecht worden beschouwd. BIG’R deed onderzoek naar de ervaren onduidelijkheid omtrent het verbod en waarom bestuurders het lastig vinden om zich eraan te houden. In deze rapportage zijn de resultaten van dit onderzoek en daarop gebaseerde adviezen aan de gemeente Amsterdam te lezen. 

Muhammed zafer yahsi NilTZHgIiHU unsplash
@Ossip van Duivenbode

30 km/uur

BIG'R deed onderzoek naar de invoer van 30 km/u als standaard maximumsnelheid in de bebouwde kom. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat weggebruikers zich hieraan gaan houden? Hier hebben we deze rapportage over gemaakt. We maakten ook deze rapportage over invoering van 30 km/u op de Walenburgerweg.

Rapporten Rotterdam Inclusief Onderzoek Rapportage BIGR BIg Rotterdam
@Iris van den Broek

Zelfontwikkeling op het werk

BIG'R onderzocht voor Rotterdam Inclusief welke motivatoren en barrières medewerkers tegenkomen in de zelfontwikkeling. Hier zijn interventies op bedacht die met de andere resultaten staan samengevat in deze korte rapportage. Meer weten over dit onderzoek? Neem contact met ons op.

GB
@Inge Merkelbach

Brandweer

Voor de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam deed BIG’R samen met GovernEUR en The Human Stuff onderzoek naar cultuurverbetering binnen de organisatie. Door het ophalen van medewerkers verhalen is er een roadmap ontwikkeld zodat de Gezamenlijke Brandweer concreet aan de slag kan. Het onderzoek kun je hier vinden en de roadmap hier.

Cropped material
@Gom Schoonhouden

Een Schone campus

Rondslingerend afval zorgt voor een minder prettige omgeving en extra werk voor de schoonmaak. Daarom ontwikkelde en evalueerde BIG'R samen met Gom Schoonhouden een interventie voor de Erasmus Universiteit die voor 60% minder afval bleek te zorgen. Meer weten over dit onderzoek? Neem contact op.

Henk mul 9q q5kAJ1vk unsplash
@Henk Mul

Menselijke Maat

Het begrip 'Menselijke Maat' betekent dat beleid altijd menselijk moet zijn en maatwerk mogelijk wanneer dat nodig is. Het heeft als doel om de afstand tussen burger en overheid te verminderen. BIG'R verkende samen met teams van de gemeente Rotterdam het thema 'Menselijke Maat' in teamdialogen. Welke gedragingen van ambtenaren horen hier bij? En wat zou het team kunnen helpen of hinderen? In dit korte verslag staat een samenvatting van de opzet van de teamdialogen en geleerde lessen. 

Vitolda klein L8oEIAZ59 g unsplash
@Vitolda Klein

doenvermogen

Is hetgeen de overheid van burgers vraagt haalbaar? Ambtenaren onderzoeken steeds vaker het vermogen van hun doelgroep om te voldoen aan wat het beleid van hen verlangt, oftewel hun 'doenvermogen'. BIG'R heeft samen met de gemeente Rotterdam onderzocht hoe ambtenaren denken over doenvermogen en wat hen motiveert of juist belemmert om hier rekening mee te houden. De resultaten van dit onderzoek zijn samengevat in dit rapport.