Inge Merkelbach in gesprek op TV Rijnmond

Het thuiswerken zal deels blijven

De coronamaatregelen zijn nog maar net opgeheven, maar het lijkt alweer bijna alsof er nooit corona is geweest. Mensen ontmoeten elkaar weer in de kroeg, gaan naar feesten, en afstand houden wordt bijna nergens meer gedaan. Hoe kan dat? 

De coronamaatregelen zijn nog maar net opgeheven, maar het lijkt alweer bijna alsof er nooit corona is geweest. Mensen ontmoeten elkaar weer in de kroeg, in het restaurant, en we gaan naar feesten, en afstand houden wordt bijna nergens meer gedaan. Hoe kan dat? 

Dr. Inge Merkelbach, managing director van BIG'R, gaat erover in gesprek bij TV Rijnmond: "sociaal gedrag zit in onze aard, het is goed voor onze mentale gezondheid en bepaalt onze identiteit. In die zin was de coronacrisis een onnatuurlijke situatie voor ons gedrag." 

Ook het verdwijnen van signalen in de openbare ruimte zal een effect hebben. We zien straks geen mondkapjes meer in het straatbeeld en ook de lijnen op de vloer die ons herinnerden aan de 1,5 meter zullen verdwijnen. Hierdoor lijkt de pandemie nog een stuk verder weg, en lijkt ons gedrag aanpassen minder urgent. 

Het hele interview is terug te kijken onder "Lees meer". 

Keywords

Gedrag | Corona| maatregelen 

BEKIJK OOK